Kabak diyeti, son zamanlarda kilo vermek isteyen kişilerin en sık başvurduğu diyetlerin başında yer almaktadır. 3 günde 3 kiloya kadar verdirdiği iddia edildiğinden dolayı en popüler diyetler arasında ilk sıralarda dikkat çekmektedir. Kabak diyeti uygulamaya başlamadan önce bu diyet programının neredeyse tek tip beslenme esasına dayalı olduğunu bilmeniz gerekmektedir. Buna göre çeşitli olumlu ve olumsuz yan etkileri bulunduğunu da unutmamalısınız.

Kabak diyetinde ana malzeme kabaktır. Bundan dolayı birçok kişi tarafından kolaylıkla uygulanabilen, ulaşılamayan veya evde olmayan maddeler içermeyen bir diyet listesine sahiptir. Bu avantajı nedeniyle de birçok kişi tarafından denendiği bilinmektedir. Kabak, besin açısından incelendiğinde düşük kalori içerdiği ve tüketildiğinde vücutta tokluk hissi yaratması ile tanınmaktadır. Bol su ve lif içeren bir besin deposu olan kabak, aynı zamanda ödem atmaya yardımcı olarak yağ yakımını da kolay hale getirmektedir. Sadece kısa süre içerisinde kilo vermek isteyen kişiler tarafından değil, çeşitli sindirim sorunu yaşayan kişiler tarafından da zaman zaman uygulandığı bilinmektedir.

Kabak Diyeti Nasıl Yapılır?

Son zamanların en popüler diyetleri arasında yer almasından dolayı internette birçok örnek kabak diyeti menüsü bulunmaktadır. Ancak uzmanlar bu diyeti uygulamadan önce her zaman olduğu gibi mutlaka bir uzman diyetisyen ile görüşerek kişiye özel bir liste hazırlanmasının daha uygun olduğunun altını çizmektedir. Sizler de kabak diyeti yapmak istiyorsanız diyete başlamadan önce bu örnek listelere göz atarak diyet hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.

Kabak diyeti, 3 gün uygulanan bir diyet olarak bilinmektedir. Tek tip beslenme esasına dayalı bir diyet programı olmasından dolayı uzun süre uygulanması uygun değildir. Uzmanlar tarafından yağ yakımını kolaylaştırmak, ödem atmak ve direnç kilosunu kırmak için dönem dönem kısa süreli uygulanması tavsiye edilmektedir.

Örnek Kabak Diyeti Menüsü

Kabak diyetinin birinci gününde sabah kahvaltısı olarak 2 haşlanmış yumurta, küçük parça beyaz peynir, sınırsız salatalık, domates ve yeşillik tercih edilebilir. Ancak yeşillik tüketiminde yağsız ve tuzsuz olmasına dikkat edilmelidir. Öğen yemeği olarak 2 kabağı rendeleyin, az miktarda zeytinyağında soteleyin. Yanında bir kase yoğurt ve dilediğiniz miktarda yağ ve tuz ilave etmeden yeşillik tüketebilirsiniz. Ara öğünde şeker oranı düşük 1 mevsim meyvesi, 1 bardak kefir tüketebilirsiniz. Akşam yemeği olarak ise kabağı çiğ olarak tüketebilirsiniz veya yine 2 kabağı soteleyerek tüketmeyi de tercih edebilirsiniz. Yanında ise 1 kase yoğurt, bol yeşillik, 2 adet tüm ceviz içi ile günü noktalayabilirsiniz.

Kabak diyetinin ikinci günü kahvaltı menüsünde 2 yumurtadan omlet yaparak güne başlayabilirsiniz. Omletinizi isterseniz bol dereotu ile yeşillikli olarak da hazırlayabilirsiniz. Yanında 4 – 5 az tuzlu zeytin ve küçük parça beyaz peynir de tüketebilirsiniz. Öğlen yemeği olarak sütlü kabak çorbası iyi bir tercih olacaktır. Oldukça pratik bir şekilde hazırlanan bu çorbayı hazırlamak için 3 kabak, yarım yağlı soğan, süt ve dereotu ile bu çorbayı hazırlamanız mümkündür. Doyuruculuk açısından 1 kaşık bulgur da ilave edilebilir. Ara öğünde 1 şeker oranı düşük mevsim meyvesi; akşam yemeğinde ise yine sütlü kabak çorbası tüketebilirsiniz.

Üçüncü ve diyetin son gününde kahvaltı olarak 1 adet haşlanmış yumurta, bir parça beyaz peynir veya 2 yemek kaşığı ev yapımı lor peyniri, bolca yeşillik tercih edebilirsiniz. Öğlen yemeğinde kabak dilimlerini az zeytinyağı ilave ederek fırınlayın ve yanında 1 kase yoğurt ile tüketin. Ara öğün 1 adet şeker oranı düşük meyve ve 8 – 10 tane çiğ badem tüketebilirsiniz. Akşam yemeğinde ise 1 kase kabak püresi veya 2 adet sotelenmiş kabak, bir dilim tahıllı ekmek tüketebilirsiniz.

Kabak Diyeti Yaparken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Kabak diyeti yaparken dikkat edilmesi gerekenler konusunda bilgi sahibi olmak sağlık açısından çok önemlidir. 3 günlük bir diyet olmasından dolayı tek tip beslenme esasına dayalı bu diyeti 3 günden fazla uygulamamalısınız. Bu üç günlük süreç içerisinde vücut çeşitli vitamin ve minerallerden yoksun kaldığı için mutlaka bir uzmana danışarak bu diyeti yapmaya da özen göstermelisiniz. Bu diyeti yaparken gün içerisinde bol su tüketmeyi unutmamalısınız. Aşırı halsizlik, yorgunluk vb. hisler hissettiğinizde sağlığınız için diyete devam etmemeli ve doktorunuza danışmalısınız. Aynı zamanda kronik veya ciddi bir sağlık sorunu olan kişiler, alerjik bünyeye sahip olanlar, düzenli ilaç kullanan kişilerin mutlaka doktor onayı ile kabak diyeti yapmalıdır.

By admin

odeonbet