Olmazsa olmazımız olan parfümler tarzımızı tamamlayan ve kişiliğimizi yansıtan görünmez ama önemli aksesuarlardır. Doğru parfüm seçimi ile ruh halimizi yükseltebilir, kendimizi daha özgüvenli hissedebilir ve karşımızdaki kişiye unutulmaz bir ilk izlenim bırakabiliriz. Piyasada çok sayıda seçenek mevcutken, kendimize en uygun kokuyu bulmak zor olabilir. Size parfüm konusunda yardımcı olacak ince ipuçlarını açıklıyoruz, işte detaylar.

Parfümler insanlarda her zaman özel bir atmosfer yaratır, ruh halini yükseltir, duygusal durumumuzu olumlu yönde etkiler. Ayrıca parfüm bir kişinin ilk izlenimini oluşturabilir.

Bazı insanlar için parfüm, imajın zorunlu bir parçası haline gelebilir. Her şeyden önce parfümün lüks olduğunu anlamamız gerekir çünkü pahalı parfümler kaliteli doğal kozmetiklerdir. Ucuz olan ise çok fazla kimyasal içerir, cildinize ve sağlığınıza zarar verirken çok çabuk vücudunuzdan kaybolabilir.

Fransız moda tasarımcısı ve popüler kozmetik markasının yaratıcısı Yves Saint Laurent bir sözünde, “En sofistike kıyafetin bile en azından bir damla parfüme ihtiyacı vardır. Yalnızca onlar bütünlük ve mükemmellik verecek ve size çekicilik katacaktır. İyi bir parfüm iyi bir elbise gibidir, onları çıkarmadan giymek istersiniz” diyerek parfümün önemine dikkat çekmektedir.

Keyfiniz.com olarak biz de sizlere iyi ve kaliteli bir parfümün nasıl olması gerektiğini açıklıyoruz;

Birçok Çeşit ve Marka Arasından Doğru Parfümü Nasıl Seçeriz?

Öncelikle parfümü günlük kullanım için mi, özel günler ve kutlamalar için mi satın alıyorsunuz? Günlük kullanım için hafif ve ferah kokular tercih edebilirsiniz. Özel günler için ise daha yoğun ve kalıcı kokular seçebilirsiniz.

Parfüm Koku Sınıfını Nasıl Belirlersiniz?

Piyasada ne kadar çok yenilik ortaya çıkarsa tek bir şeye odaklanmak o kadar zorlaşıyor. Bu nedenle şu aşamalara dikkat etmenizi öneriyoruz;

  • Bütçenizi ve parfümü hangi amaçla kullanacağınızı belirleyin. (Günlük, iş veya özel günlerde kullanım, sevdiklerinize hediye verme amaçlı)
  • Testerları denemek;

Yaşa bağlı olarak parfüm seçimi. (Genç ve 20- 30 yaşa kadar olanlar için farklı kokular tavsiye edilir. Elit parfümler ise 30 yaş ve üzeri yetişkinler için uygun olacaktır.

Örnek Markalar;

– Black Opium, Yves Saint Laurent

– Coco Mademoiselle, Chanel

– Chanel Nr.5 EDT

– For Her, Narciso Rodriguez

– Versace Dylan Blue Pour Femme

– Chloé Fleur de Parfum EDP

– Baccarat Rouge 540, Maison Francis Kurkdjian

– Givenchy L’interdit

– Giorgio Armani Armani Code

Gençler için hafif bileşenlerin yer aldığı kokular daha uygundur. Örneğin genç bir bayan için ideal parfüm markaları;

– Lacoste L 12 12 Rose

– Candy Love от бренда Escada,

– Dolce & Gabbana Dolce Peony

– Kenzo L’Eau Pour Femme.

– Jimmy Choo Floral

– Lancome Miracle Blossom

– Chanel Chance Eau Tendre

– Chanel Chance Eau Fraiche

– Marc Jacobs Daisy Eau So Fresh

Koku ve parfümler de şık bir ayakkabı, yüksek kaliteli bir çanta kadar önemli bir bileşendir. Parfümlerin de insanlar gibi bir karakteri vardır ve sahibinin mizacına uygun olmaları gerekir.

Unutmayın, pahalı bir aksesuar olarak iyi bir parfüm görüntüyü tamamlayacaktır.

Yazımızın sonunda, en sevdiğiniz kokuyu mümkün olduğunca uzun süre hissetmenizi sağlayacak birkaç hayati detayı daha sizlerle paylaşıyoruz;

– Tarağa bir damla parfüm sıkın ve saçlarını tarayın. Saçlar kokuları mükemmel bir şekilde tutar.

– Bir pamuğu en sevdiğiniz parfümle nemlendirin, çantanıza veya cebinize koyun. Bu, kokuyu artıracak ve sadece çevrenizde değil, eşyalarınızın çevresinde de kokulu bir aura yaratacaktır.

– Parfümü uygularken daima ölçüye uyun. Böylece sadece siz değil çevrenizdeki insanlar da rahat olsun.

By admin