Bugün çevremize baktığımız zaman hasta olan tanıdıklarımızın olması muhtemeldir. Modern yaşam hayatımızı her ne kadar kolaylaştırsa da bir o kadar sağlığımızı da bozmakta. Özellikle bu modern yaşam yiyeceklerimizin içerisine katılan GDO’lu ve sağlığa uygun olmayan ürünler katılınca çok daha büyük rahatsızlıklar ortaya çıkmaktadır.

Bu ve benzeri nedenlerden günümüz hastalığı olarak kanser, obezite, Alzheimer ve diyabet gibi hastalıklar artmış ve birçok kişide görülmeye başlamıştır. Beslenmemiz açısından dikkat etmemiz gereken en önemli hastalık diyabettir. Diyabet vücutta bulunan pankreas organında bulunan insülin hormonunun eksik ya da hiç salgılanmamasından kaynaklanan bir hastalık türüdür. Pankreas hormonunun salgıladığı bu insülin hormonu vücuttaki şeker oranını dengeler. Bu hastalık 2 farklı türde ortaya çıkar. TİP 1 ve TİP 2 şeklinde ortaya çıkan diyabet rahatsızlığı tedavi açısından farklılık göstermektedir.

TİP 1 diyabet rahatsızlığı insüline bağımlı tipte bir rahatsızlıktır. İnsülin hormonunun hiç salgılanmamasıyla oluşur ve genellikle genç yaşta ki kişilerde görülür. TİP 2 diyabet hastalığı ise insüline bağımlı olmayan bir tip rahatsızlıktır. İnsülin hormonunun az ve ya eksik salgılanması durumunda ortaya çıkar 35 yaş ve üstü kişilerde kendini gösterir.

Diyabet hastası olan kişiler diyabet rahatsızlığının tipine bakılarak şeker kullanamazlar. Bu nedenle şeker tüketime çok dikkat etmeleri gerekir. Diyabet hastalığının ilerlemesini engellemek için sağlık bir şekilde beslenilmelidir. Sağlıklı beslenmenin yanında antidiyabetik ilaçlar, insülin tedavisi ve egzersizler de yapılması öngörülmektedir.

diabetlive.com

By admin