Ülkemizde bazen mahkeme kararıyla bazen Türkiye İletişim Başkanlığınca (TİB) tarafından birtakım sitelere ya da içeriklere erişim engellenebiliyor. Özellikle son günlerde yeni internet yasası ile birlikte daha fazla internet sitesine ya da içeriğe erişim daha kolay engellenebilir hale geldi. İnternet özgürlükler dünyası olarak bilindiği içinde bu yasak ve uygulamaların ne kadar uygulanacağı tam bir muamma.

Çünkü internete gerçek anlamda bir sınırlama koymak pek mümkün değil. Siteler ya da içerikler her ne kadar engellense de çeşitli siteler üzerinden bu sınırlamaları kaldırmak çok kolay. Yasaklı sitelere giriş için ya da sınırlanan içeriklere erişmek için bilgisayarınıza hiçbir uygulama, program indirmenize gerek kalmadığı gibi bilgisayarlarınızın ayarlarınızı da değiştirmeye gerek yok.

Tüm bunlara gerek duymadan ktunnel ve vtunnel üzerinden yasaklanan her siteye kolaylıkla giriş yapabilirsiniz. İnternet tarayıcınızda vtunneli aratarak sonra vtunnel giriş sekmesine tıklayarak açılan pencerede arama çubuğuna istediğiniz siteyi yazarak siteye hemen ulaşabilirsiniz.

Yasaklı sitelere giriş için bir diğer site olan ktunnel’le de istediğiniz siteye girebilirsiniz. Ktunnel giriş sekmesinde arama motorlarında arama yapar gibi sadece sitenin adını yazarak istediğiniz siteyi ekranınızda hemen görebilirsiniz.

Bu yoldan farklı olarak bilgisayarınıza program indirdiğiniz zaman korsan yazılım, virüs yükleyebilir ve sonrasında ise birçok reklama maruz kalabilirsiniz. DNS ayarlarınızı da değiştirdiğiniz zaman modem üzerinde yer alan ayarlar ile bilgisayarınızda bulunan ayarlar çelişeceği için modemin çözümlemesinden dolayı internet yavaşlayabilir.

Bu nedenle yasaklanan sitelere giriş yapmanın en kolay yolu ktunnel ve vtunnel’i kullanmaktır.

By admin