Yaşadığımız mekanlarda zaman içerisinde belirli sorunlar yaşanabilir. Elektrik tesisatından, ahşap döşemelere, ısıtma tesisatından gider su atık tesisatına kadar birçok sorun oluşabilir. Oluşan bu sorunlara karşı kendimiz, bireysel olarak müdahale ettiğimiz zaman, sorunun büyümesine neden olabiliriz. Bu nedenle bu sorunlar karşısında alanında uzman, profesyonel ekipler ile hizmet veren kuruluşlardan yardım almak daha sağlıklı bir karar olur.
Evlerimizde, iş yerlerimizde bu gibi sorunlar arasında en büyük öneme sahip olanlar, gider su tesisatında yaşanan sorunlardır. Gider tesisatında yaşanan tıkanıklık ile ilgili sorunlar, marketlerde satılan lavabo açıcı ürünler ve ya evlerimiz de uyguladığımız bir takım yöntemlerle giderilememektedir. Tıkanıklık açma işlemleri için profesyonel hizmetlerden yararlanmakta fayda vardır. Gider tesisatında asıl sorun boruların tıkanmasıdır. Atık su tesisatından oluşan banyo, mutfak, tuvalet ve klozetlerde genellikle boru tıkanıklığı sorunları yaşanmaktadır.
Mutfak borularında yaşanan tıkanıklığın genel nedenleri, yemeklerde bulunan yağların ve yemek atıklarının zaman içerisinde borularda birikmesidir. Tıkanıklığın genel belirtilerinden biri de, suyun tahliye olma süresinin artmasıdır. Boruların ileri kısımlarında yaşanan bu sorun için mutfak tıkanıklığı açma konusunda deneyimli firmalardan destek alarak sorun daha kolay ve hızlı bir şekilde halledilebilir.
Gider tesisatının bulunduğu bir bölüm ise tuvaletlerdir. Tuvaletlerde kullanılan tuvalet kâğıtlarının suda erimemesi zamanla borularda tıkanıklık oluşturur. Tuvalet tıkanıklığı açma diğer işlemlerden farklı olarak ayrı bir önem ister. Yine aynı şekilde klozet tıkanıklığı açma işlemi de tuvalet tıkanıklığı açma işlemine benzerlik gösterir. Bu her iki sorun karşısında klasik yöntemler kullanmak gider tesisatına zarar verebileceği için modern ve teknolojik yöntemler kullanılarak tıkanıklıklar açılabilir.
Yapılarda bir diğer sorun ise ısıtma tesisatında ki sorunlardır. Sürekli olarak kış aylarında kullanılan ve ısıtma sisteminin bir parçası olan petekler bakıma ve temizliğe ihtiyaç duyar. Kalorifer petek temizliği yapılması ısı verimini arttırır ve bu sayede tasarruf edilmiş olur. Kalorifer petek temizliği, zaman içerisinde suda bulunan oksijeninin oksitlenmesi ile pas ve kireç oluşur. Oluşan bu pas ve kireç peteklerde tıkanıklığa ve tabaka oluşturmaya başlar. Bu noktada kalorifer petek temizliği devreye girer ve kullanılan özel kimyasallar pası kireci söker, ısıtma tesisatını temizler.
Artık tıkanıklık açma konularında alanında uzman bir ekip var, sizde gönül rahatlığı ile profesyonel ekibimizden yardım isteyebilirsiniz.

By admin