Yaşam alanlarımızda kullanım sonrası kirlenen ve atık su haline gelen suların tahliyesinde zaman zaman tıkanıklık sorunları yaşansa da bu sorunu çözmek için yapılan kırma dökme işleri sorunun çok daha büyümesine neden olmaktadır. Yapılarda meydana gelen tıkanıklık sorunu insanları olumsuz bir şekilde etkilerken, bu sorunun çözümü için yapının kırılıp dökülmesi ve bir şantiye alanına çevrilmesi sorunun çok daha büyümesine neden olmakta ve adeta hayatı çekilmez kılmaktadır.

Bu şekilde tıkanıklıklara müdahale etmek sorunu çözmekten ziyade büyütmekteydi. Günün ve çağın yapısına uygun olmadan eski alet ve ekipmanlarla beden gücüne ve tahmine dayalı tıkanıklık açma artık bu gibi nedenlerden dolayı tercih edilmemektedir.

Hizmet ve kalite anlayışıyla birlikte teknolojinin de geliştiği günümüzde bu türde açma sorunlarına karşı artık tıkanıklık açma yöntemi geliştirilmiştir. Kırmadan tıkanıklık açmada modern alet ve ekipmanlar, robotik kameralar, özel yöntemler kullanılmaktadır. Bu özellikler sayesinde yapılarda yaşanan tıkanıklık sorunlarında hiçbir kırma, dökme, delme, parçalama gibi işlemlere gerek kalmadan daha kısa zaman da daha etkili bir şekilde çözüm sağlanabilmektedir.

Kırmadan Tıkanıklık Açma Nasıl Yapılır?

Eski yöntemlerde kırma işleminin yapılmasının en büyük nedeni sorunun nereden kaynaklandığını öğrenmek için yapılırdı. Bu işlem tıkanıklığı oluştuğu yeri buluncaya kadar devam eder ve bu süre içerisinde de metrelerce yer, duvar kırılırdı. Modern yöntemler sayesine ve su altı robotik kameralar sayesinde tıkanıklığın oluştuğu yer kolayca tespit edilebiliyor.

Tıkanıklığın oluştuğu nokta kolayca tespit edildikten sonra kameranın ucuna takılı özel bir matkap sayesinde tıkanıklık delinir ve parçalanır. Ardından özel çözeltili kimyasallar kullanılarak gider borusu iyice temizlenir. Bu şekilde kırmadan tıkanıklık açma daha kolay ve zahmetsiz bir şekilde yapılır. Geriye de evlerinizde hayatı yaşamak kalır.

By admin