Ses kaydı yapılacağı zaman ortamdaki sessizlik son derece önemlidir. Oda içerisindeki sesleri siz her ne kadar engellemiş olsanız da kimi zaman oda dışından gelecek olan sesler tüm kaydı mahvedebilir. İşte bunun olmasını engellemek için günümüzde Ses yalıtım malzemeleri kullanılıyor. Bu malzemeler sayesinde ortam sesiz bir konuma kavuşturulmakta ve ses kayıtları kusursuz bir şekilde gerçekleştirilmektedir.

Günümüzde ses yalıtımını sağlamak amacıyla kullanılmakta olan onlarca farklı Ses yalıtım malzemesi bulunuyor. Bunlar arasında en çok tercih edileni ise Akustik sünger ve bu süngerin benzerleridir. Akustik süngerlerin bu kadar çok tercih edilmesinin ana nedeni ise hem dışardaki seslerin iç ortama girmesini engellemesi hem de ana kaynaktan çıkan seslerin yankılanmasını engellemesidir. Yani siz bir şey söylediğinizde ya da hoparlörden bir ses çıktığı zaman bu sesler yankılanmaz ve direk olarak kayıt cihazına gider. Bu sayede de daha net ve gür bir ses alınmış olunur.

Günümüzde kullanılan akustik süngerlerin birçok farklı türü bulunuyor. Ancak bunlar arasında en çok tercih edileni pramit ve Yumurta sünger çeşitleridir. Bunlar genelde duvara özel yapıştırıcılar ile tutturulur.

Akustik süngerler kadar tercih edilen bir diğer sünger ise Yanmaz sünger ve çeşitleridir. Yanmaz sünger özelliklede yangın ihtimalinin kuvvetli olduğu yerlerde önemli odaların yanmaması için kullanılmaktadır. Özel materyaller ile üretilen bu süngerler yanmaz özellikleri sayesinde yüksek sıcaklıklara kolayca dayanabilmektedir.

By admin