Peteklerin belli zamanlarda temizlenmesi, ömürlerinin uzun olmasını ve ısınmadan dolayı yaşanan problemlerin ortadan kalkmasını sağlayacaktır. Bu bakımdan doğru petek firmasıyla çalışılması gerekir. Bazı kalorifer petek bakımı yapan firmalar, gerek görülmeden peteklerin sökülmesini ve suların tahliye edilmesini sağlarlar. Ancak bu durumda boruların içerisine oksijen dolar ve paslanmalara eden olur. Buda peteklerin ömrünün kısalması anlamına gelir. Ayrıca garanti kapsamında olan peteklerin, garantiden düşmesine sebep teşkil eder. Çünkü her firma peteklerin sökülmemesi şartıyla garanti verir.

Petek temizliği firmaları, makineyle temizlik hizmeti sunarlar. Teknolojinin nimetlerinden faydalanmayan firmalar peteklerinize zarar verebilir. Makineyle yapılan temizlikler ısınma sorunlarının kökten çözülmesini sağlar. Çünkü peteklerin sökülmesiyle yapılan temizlik ve suyun tahliyesi, kısmı bir çözümdür. Isınma probleminin asıl sebebi, boruların kireçlenmeden dolayı dolması ve çaplarının daralmış olmasıdır. Bu durumun çözülmesi içinde temizlik makineleriyle borulara temizleyici kimyasalla müdahale edilmelidir. Basınç, kimyasal temizleyici ve su sayesinde boruların içerisinde ki kireç ve diğer mikroplar temizlenir.

Bu yöntem, kısa sürede zahmetsiz şekilde peteklerin temizlenmesini sağlar. Peteklerin bu işlem gerçekleştikten üç sene sonra yeniden gerekli olabilir. Peteklerin kalitesine ve suyun kireç oranına göre bu süre dört veya beş seneye de çıkabilir. Peteklerinizin ömrünün uzaması ve ısınmadan gerekli verimin alınması adına petek ve kombinin temizliklerine özen gösterilmesi gerekir.

Dolan borular, ısınmada daha fazla yakıtın tüketilmesine sebep olur. Buda masrafların artması anlamına gelir. Dolan borular, kombinin de zamanla bozulmasına sebep olur. Borularda çatlamalar meydana gelir. Bu gibi durumların ortaya çıkmaması, gerekli bakım ve temizlik işlerinin doğru firmaya teslim edilmesiyle mümkün olabilir.

http://www.bogazicitesisat.com/petek-temizligi-fiyatlari/

By admin