Yeni nesil teknolojik cihazlar, telefonlar eski modellerine nazaran artık tuş takımları, düğme, buton gibi parçalar kullanmayıp bunların yerini alan dokunmatik ekranları kullanıyor. Başta telefonlar olmak üzere üretilen birçok yeni modelde bu değişim dikkat çekici bir şekilde açık ve net olarak görülebiliyor. Tuşların olmaması daha büyük ekranların kullanılmasına olanak sağlarken telefonlarda çerçeve kavramını ortadan kaldırıyor.

Tablet, telefon ve bilgisayar gibi ürünlerde çerçevenin olmaması ekranların darbelere karşı daha dirençsiz olmasına neden oluyor ki bu durumda ekran kırılması, çatlaması, parçalanması ve bozulması gibi sorunlar yaşanıyor. Özellikle de Samsung’un ürettiği tablet ve akıllı telefonun ortak bir bileşeni olan Note 2’de bu tür sorunlar daha fazla görülüyor. Geniş ekran yapısı nedeniyle yere düşme ve darbelerde maruz kalma gibi durumlarda Note2 ekran ciddi anlamda kullanılamaz hale geliyor.

Ekranların artık dokunmatik olması nedeniyle ekranların hasar alması durumunda cihazlar kullanılmaz hale geliyor. Ancak ekran yapısı zarar gördüğü için kullanılamayan tek parça sadece ekranlardır ve Note2 ekran tamiri ya da değişimi yapılarak tekrardan kullanılabilir. Samsung Galaxy Note2 ekran lens ve LCD ekran olmak üzere 2 cam yapısından meydana gelir.

Kullandığınız Note2 ekranının eğer ön camı yani lensi zarar görmüşse 175 TL hem lens hem de iç ekran yani LCD ekranının zarar görmesi durumunda ise 320 TL ile tamir ettirmek mümkün. Orijinal bir Note2 ekran tamiri için bu fiyatlar oldukça uygun ve makul seviyededir. Ancak bu fiyatların altında tamir edilmesi durumunda cihazdan gerekli verim alınamaz.

Çünkü bu fiyatın altında tamir edilmesi durumunda iki cam arasında bulunan özel jel kullanılmıyor demektir. Bu durumda da iki cam arasında boşluk oluşur ki bunun sonucunda da; toz ve kirlenme, dokunmatikten tam performans alamama, daha dayanıksız bir ekran yapısının oluşmasına neden olur.

Sağlıklı ve uzun ömürlü bir Note2 ekran tamiri için bu alanda özel olarak, garantili, profesyonel, uzman ve orijinal ürünler kullanan İstanbul merkezde bulunan ve tüm Türkiye’ye hizmet veren Biltek ile telefonunuzu güvenilir bir şekilde tamir ederek uzun yıllar sorunsuz kullanabilirsiniz.

By admin