ada

Soğuk havaların ülkemize girmesiyle birlikte başlayan yağışlar ve dondurucu rüzgarlar bu yıl kışı erken karşılamamıza neden oldu. Evlerde şimdiden kaloriferler, kombiler ve sobalar yakılmaya başlandı. Kışın gelmesiyle uzun zamandan bu yanan doğal gaza beklenen zamda yapıldı ve bu nedenle daha ısınma maliyetleri kat kat arttı.

Artan ısınma maliyetlerini en aza indirmek aynı zamanda kışın soğuğundan kendinizi korumak için şimdiden kış hazırlıklarını yapmanız gerekir. Bunun içinde evinizde ki petekleri temizlemekle başlayabilirsiniz. Kalorifer petek temizliği sizin ısınma giderlerinizi en aza indirecek en önemli kalemlerden biridir. Evinizde ki döküm petekleri ya da radyatörleri temizleyerek % 20 daha az ödeyebilirsiniz.

Ortalama olarak 100 TL gelen bir faturanın 80 TL’ye inmesi anlamına gelir. Doğal gaz ve ya diğer enerji kaynaklarını kullanarak ısınmanız karşılığında elde edeceğiniz bu tasarrufa ek olarak kalorifer tesisat temizliği yaparak da ortalama % 10 tasarruf yapabilirsiniz. Tesisat temizliğinde ise peteklere takılan sıcak ve soğuk boruların, kombilerin temizliği yapılır. Profesyonelce yapılan bu işlemler sonrasında faturanız 70 TL’ye düşecektir.

Tüm bunları yaptığınız takdirde kombiniz daha az enerji harcar, daha az yorulur ve daha uzun ömürlü olur. Eviniz kısa zamanda ısınacağı içinde kombiniz ortamın istenilen sıcaklığa getirmekte zorlanmaz ki bu da size ek tasarruf yapmanızı sağlar. Yılda bir sefer bu bakımı yaptırdığınız da uzun vadede daha fazla tasarruf etmiş olursunuz.

Sizde evinizde ısınırken tasarruf etmek ve kalorifer petek temizliği fiyatları hakkında daha fazla bilgi edinmek için İstanbul’da Avrupa yakası için 0507 050 85 64 Anadolu yakası için 0538 955 59 74 ve Whatsapp mesajlarınız için 0538 955 59 74 numaralar üzerinden iletişime geçebilirsiniz.

By admin