Amerika’ya yerleşmek isteyen kişilerin en çok başvurduğu işlemlerden birisi de Green Card başvuruları olarak ön plana çıkmaktadır. Green Card sahibi olmanın günümüzdeki en kolay yolu yatırımdır. Fakat bu yöntem herkes için uygun olan bir yöntem değildir. Maddi durumu iyi olan kişiler Amerika Birleşik Devletleri sınırları içinden gayrimenkul satın alındığında kolaylıkla Green Card sahibi olmaktadır.

Green Card sahibi olan kişiler 5 yıllık süre sonunda kolaylıkla ABD vatandaşlığına geçebilir. ABD vatandaşlığına geçiş yaptıktan sonra kişiler diğer Amerikan vatandaşlarıyla aynı hak ve statülere sahip olmaktadır. Yani doğuştan ABD vatandaşıyla sonradan Green Card sayesinde ABD vatandaşı olmanın arasında bir fark yoktur.

Green Card Ne İşe Yarıyor?

Green Card kişilere ayrıcalıklı bir yaşam alanı statüsü sağlayan son derece önemli bir karttır. Uluslararası yeterliliğe sahip olan bu kart sizlere her açıdan avantajlar ve ayrıcalıklar sağlayacaktır. ABD sınırları içinde yasal bir şekilde ikamet etmek istiyorsanız Green Card sizlere bu alanda ayrıcalıklı bir oluşum avantajı sağlayacaktır. Kartı almak için 3 farklı alternatif yol bulunuyor. Bunlar; evlilik, yatırım ve çekiliş olarak bilinmektedir. Bu 3 yöntem arasında yatırım ve çekiliş en kolay Green Card sahibi olmanın yoludur. Son yol çekiliş ise tamamen şans faktörüne bağlı olarak gelişmektedir. Şans faktörüne bağlı olarak kişiler her yıl ekim ve kasım aylarında yapılan Green Card çekilişlerine ücretsiz olarak katılabilmektedir.

Green Card Çekilişi Nedir?

Green Card çekilişleri şans faktörüne bağlı olarak gerçekleşen her yıl ABD göçmenlik barosunun yapmış olduğu bir işlem türü olarak karşımıza çıkmaktadır. Kişiler çekiliş yoluyla Green Card sahibi olabiliyorlar. Eğer ki vatandaşı olduğunuz ülke dışarıya göç veren bir ülke ise çekiliş yoluyla Green Card sahibi olmak daha şanslı olacaktır. Bunun yanında lisans, yüksek lisans ve doktora mezunlarının çekilişteki şansları daha yüksek pozisyonda olmaktadır. Green Card çekilişleri ekim ayının ilk haftasında başlayarak kasım ayının 2.haftasına kadar sürmektedir. Başvuru sonuçları ise genellikle nisan ve mayıs aylarında açıklanmaktadır. 2021 yılının başvuru sonuçları mayıs ayında açıklanmıştı. Dolayısıyla 2022 başvuru sonuçları da mayıs ayında açıklanması bekleniyor.

Green Card Evlilikle Nasıl Alınıyor?

Green Card evlilik yoluyla alınabiliyor. Fakat kişilerin evliliklerini tüzel bir şekilde yapmaları bu süreçte oldukça önemlidir. Tüzel bir evlilik yapmamanız durumunda işlemleriniz olumsuz olarak gerçekleşeceği gibi aynı zamanda yaptırımlarla da karşılaşma olanağınız olacaktır. Bu yaptırımlarla karşılaşmanız durumunda Green Card alım süreciniz sekteye uğrayacaktır. Green Card evlilik yoluyla alınabilen bir karttır, bu kart aynı zamanda sizlere avantajlı bir hizmet deneyimi sunmaktadır. Kaliteli bir hizmetten yararlanmanın en potansiyelli yolu evlilik yoluyla kart işlemi almaktır. Süreç son derece kurumsal ve sistematik bir şekilde işlemektedir. Kurumsal bir şekilde kart başvurunuzu yapabilir ve süreci takip edebilirsiniz.

 

 

Green Card Yatırım Yoluyla Nasıl Alabilirim?

Green Card yatırım yoluyla alınabilen ve son derece popüler bir yol olarak bilinmektedir. Kişiler yatırım yoluyla Green Card alım işlemlerinde gayrimenkul satışlarından faydalanmayı tercih etmektedir. ABD sınırları içinde gayrimenkul satın almak veya şirket sahibi olmak sizlere çok hızlı bir şekilde en sağlıklı Green Card alımı sağlayacaktır. Böylelikle hızlı bir hizmetten alternatif bir şekilde yararlanmanın en imtiyazlı hizmetlerini yaşama fırsatına nail olabilirsiniz. Bütüncül bir hizmetten yararlanmak isteyenler bu işlemleri ayrıcalıklı olarak gerçekleştirebilir. Green Card yatırım yoluyla hızlı ve kurumsal bir şekilde gerçekleşen bir işlem türüdür. Böylelikle kişiler Green Card sahibi olduktan sonra ABD vatandaşlığına geçme hakkına da sahip oluyorlar.

Green Card ABD Vatandaşlığı Sağlıyor Mu?

Green Card yasal olarak ABD sınırları içinde hakkını sizlere sunan bir karttır. Bu kart sayesinde ABD’de rahat bir şekilde dolaşabilir, işyeri sahibi olabilir ve kendinize taşınmaz araçlar alabilirsiniz. Green Card sahibi olduktan sonra kişiler 5 yıllık sürenin sonunda ABD vatandaşlığı statüsüne geçebiliyorlar. ABD vatandaşlığı statüsüne geçtikten sonra kişiler rahat bir yaşam alanına kavuşabilir ve alternatif bir yaşam konforunu en prestijli şekilde yaşayabilirler. Green Card sahibi olanlar istemezler ABD vatandaşlığına geçmeye biliyorlar. İstedikleri takdirde de hem Türk hem de ABD vatandaşı olma statüsüne sahip olabiliyorlar.

By admin