Görsel iletişim materyallerinin hızla geliştiği çağımızda artık tüm görüntüler gerçek üstü bir görünüme sahip olarak izleyicilere sunuluyor. Görüntü kalitesinin bu derece gelişmesinde etkili olan HD kameralar, televizyonlar ve yayın bağlantılarıdır. Televizyon görüntüleri bugün uydudan ve karadan olmak üzere 2 farklı şekilde yayın yapar.

Uydu yayınları dünyanın her alanına kolaylıkla ulaşabilirken karasal yayın ve ya kablolu yayın ise sadece belirli alanlara yayın yapmakta ve uydu yayına göre daha kaliteli bir yayın imkanı sunmakta. Ancak teknolojinin her alana müdahale ettiği ve her alanı geliştirdiği günümüzde artık televizyon yayınlarına bir yenisi eklenmiş ve televizyon yayınları artık internet üzerinden de verilmeye başlanmıştır.

İnternet Protokol Televizyonu yani ip tv adı verilen yeni bir teknoloji ile artık televizyon kanalları daha kaliteli, kesintisiz, spesifik, bol seçenekli bir yapıya kavuşmuş durumda. İp tv server olarak bilinen bu yeni yayım türü internet üzerinden yayım yapma özelliğine sahip. Bu sayede uydu yayını gibi dünyanın her yerine ulaşırken karasal ve kablolu yayın gibi daha kaliteli HD görüntü kalitesinde yayım yapabiliyor.

Bu hizmetten faydalanmak için bulunduğunuz yerde bir internet bağlantısı bir de drembox kutusu gereklidir. Dreambox İp tv serverlerin televizyon ile bağlantısını sağlayan ve uydu alıcısının bir takım bilgisayar parçaları donatılmış daha teknolojik bir halidir.

Her televizyona uyumlu bir şekilde monte edilebilen ve çalışan drembox’lar ile televizyondan çok daha fazla verim alınabilir ve televizyonunuzu kendinize göre özelleştirebilir, sınırsız sayıda kanal ile istediğiniz belgeseli, filmi Türkçe alt yazılı bir biçimde istediğin gün ve saatte izleyebilirsiniz. Evinize alacağınız bir drembox ile;

– Pluginer özelliği ile yabancı kanallarda ki dizi ve filmlere alt yazı ekleyebilir farklı formatlarda ki videoları izleyebilir,

– İp tv server ile dreambox kutusu üzerinden filmleri, dizileri kaydedebilir,

– Şifrelenen maçları ve programları özel bir şifre programı ile ücretsiz izleyebilir,

– 6000’e varan kanal seçeneği ile Türkiye’de ve dünyadaki diğer ülkelerin kanallarına bir anda sahip olabilirsiniz.

By admin