Bir salonda yapılan konferans veya bir film gösterimi esnasında hoparlörden çıkan ses duvara çarpıp yankılanır. Bu yankılanan ses etraftan farklı sesler ile karışır ve gürültü kirliliğine neden olur. Bu noktada salonun akustik problemin olduğu ortaya çıkmaktadır. Bu nedenle o salona ses akustiği sağlanması gerekmektedir. Bir salon için vazgeçilmez olan akustik sağlama yöntemi ise; akustik duvar panelleri sistemidir.

Akustik duvar panelleri sisteminin birçok değişik farklı çeşidi bulunmaktadır. Bunlar sırasıyla; delikli duvar panelleri, derzli duvar panelleri, yansıtıcı paneller, mikro perfore paneller ve akustik kumaşlı panellerdir. Aralarında ki en iyi dekoratif görünüme mikro perfore panelleri sahiptir. Bu panellerin her birinin kendine has özellikleri vardır. Ama hepsinin çalışma prensipleri aynıdır. Ortamda ki sesin bir miktarını yutmak kalan sesi ise doğru şekilde salona dağıtmaktır. Akustik duvar panelleri genellikle duvarlara belli noktalarda delinerek monte edilir. Akustiğin iyi sağlanması içi panellerin ön ve arka yüzleri akustik kumaşlar ile kaplıdır. Birçok renk seçeneğine sahiptirler. Ayrıca her ebatta panel yapımı olduğu için mekanların dekorasyonu da sağlanmış olur.

Akustik duvar panelleri arasında en çok tercih edilen model yansıtıcı panel modelidir. Yansıtıcı paneller istenilen sesleri yönlendirmek ve dağıtmak amacıyla üretilmişlerdir. Yansıtıcı panellerde, işlem sadece salon tarafına bakan yüzeye uygulanır. Panellerin arkasında delik olmadığı için sesi soğurmaz, bir miktarını yutarak sesin doğru yöne kalite şekilde yayılmasını sağlar.

By admin