Muğla Ortaca’da orta dereceli büyüklükte bir yangın çıktı ve yangından birçok okaliptüs ağacı ile narenciye ağaçları zarar gördü.

Muğla’nın yeşillikleri ve masmavi beyaz bayrak deniziyle ünlü Ortaca ilçesinde orta büyüklükte çıkan yangın, kısa süre içerisinde geniş bir alana yayıldı. Rüzgar, yangının yayılmasına neden oldu. Bölgede bulunan insanlar yangına müdahale etmek isteseler de bu müdahale yeterli olmadı. Ortaca Belediyesi yangın ve itfaiye araçlarının gelmesiyle yangına hızla müdahalede bulunuldu. Ancak bir kısım arazinin yanmasına engel olunamadı. Ortalama 10 dönümlük bir arazi yangına yenik düştü. Bu alanda okaliptüs ağaçlarının olduğu ve yanan alandaki tüm ağaçların kül olduğunu anlatan bir görgü tanığı, Ortaca’nın değerlerinin de yavaş yavaş yok edildiğinden yakındı. Muğla Ortaca’nın Dalyan Sahillerine her yılın belli dönemlerinde nesli tükenmekte olan su kaplumbağaları yani karetta karettalar yumurtalarını bırakmakta ve bu yumurtaların kırılma dönemlerinde gönüllüler yumurtaların denize ulaşmasını sağlamaktadır. Bu nedenle Muğla Ortaca Türkiye için çok önemli bir bölgedir. Çıkan yangında bu denli önemli bir bölgenin zarar görmüş olması hem Ortaca halkı hem de Türkiye için büyük kayıptır. Muğla Ortaca’da çıkan yangında 10 dönümlük arazinin çevresinde bulunan pek çok narenciye ağacı da zarar gördü.

Çıkan son gelişmeler ve son haber bültenleri için sitemizi takip edebilirsiniz. Sitemizde son dakika haberlerini bulabilirsiniz.

By admin