Web sitenize geri bağlantı alırken akılda tutulması gereken nokta, site dışı SEO çalışmalarının en önemli aşamalarından biridir. Web sitesinde etkin bir şekilde kullanılabilmesi için backlink kaynağının doğal olması ve backlink döngüsünün verimli çalışması için sürekliliği çok önemlidir. Bu nedenle, uzun vadeli ve doğal backlink araştırması, site dışı SEO araştırmalarının başarısının ana anahtarı olarak kabul edilir. Öte yandan, backlink satın alırken nelere dikkat edilmesi gerektiğini de düşünmek önemlidir.

 

Backlink Nedir?

Backlink, bir sayfadan diğerine verilen bağlantılara verilen adlardır. Backlink türleri nofollow ve dofollow olarak ikiye ayrılır. Dofollow geri bağlantıları yararlıdır, ancak nofollow geri bağlantıları birçok SEO uzmanı tarafından etkisiz olarak tanımlanmaktadır. Herhangi bir web sitesine geri bağlantınız olduğunda, o web sitesini Google ve diğer arama motorlarında üst sıralara taşıyabilirsiniz.

 

Backlink Alınırken Nelere Dikkat Etmek Gerekiyor?

Backlink almadan önce web sitenizin güvenilir olması çok önemlidir. Genel olarak arama motorları, web siteniz için aldığınız geri bağlantıları nasıl alacağınızı bilir. Hile yapmayı ya da güvenilmez bir şekilde geri bağlantı almayı seçerseniz, geri bağlantılar web sitenize ciddi zararlar verebilir. Bu yönde backlink almak oldukça hassas ve dikkatli bir süreçtir. Geri bağlantıların avantajları olsa da dezavantajlarının da olduğunu unutmamalısınız.

Backlink satın alırken sitenizin dayanıklı ve güvenilir olması çok önemlidir. Kaliteli web sitelerinden oluşturulan geçici geri bağlantılar, arama motoru trafiğini artırabilir. Ancak backlink kaldırılırsa web sitesi eski haline döner ve itibarını kaybedebilir. Bu nedenle backlink analizi çok önemlidir. Kullandığınız backlinklere güvenmiyorsanız arama motorları sitenizi bloke edebilir. Aynı zamanda araştırmanız sonucunda kullanacağınız backlinkler ile web sitenizi güçlendirebilirsiniz. Bu sayede web sitenizi daha fazla kişiye sunabilirsiniz. Peki backlink almanın yolu nedir?

  • Web sitenizin reklam metnini, içeriğini başka bir web sitesinden alın,
     
  • Gerekli olmayan, küçük veya ön sayfa oluşturarak ve bir bağlantı sağlayarak,
  • Önemli blog gönderilerine yorum yaparak,
  • Blog yazarlarından web siteniz için içerik/makaleler yazmalarını isteyerek,

Backlink, başkaları tarafından beğenilen konuları da kullanmalıdır. Ancak hassas bir konu olduğu için dikkatli olmalısınız. Aksi takdirde spam gönderebilirsiniz. Arama motorları genellikle web sitelerine bağlantı kriterlerini sürekli olarak değiştirir. Bu anlamda kullanıcının siteye giriş yapmış olması, sitede geçirilen sürenin dikkate alınması, başka sitelerin ziyaret edilmemesi gibi etkenlerin göz önünde bulundurulması gerekmektedir.

 

 

Doğru Backlink İnşası Nasıl Yapılır?

İdeal Backlink oluştururken, web sitenize bağlanan anahtar kelimeleri çeşitlendirmek iyi bir fikirdir. Sadece anahtar kelimelerinizle ilgili bağlantıları alarak başarılı olamazsınız. SEO uyumlu metinlerde kaynak, devam vb. doğal görünen kelimelere backlink almak önemlidir. Ayrıca sadece link eklediğiniz backlinki almaya özen göstermeniz gerekmektedir. Bunun dışında backlink alırken mutlaka görülmesi gereken noktalar şunlardır: Anahtar kelime ile doğrudan eşleşen URL’den backlink alınmamalıdır.

  • Backlink oluşturduğunuzda, sadece ana sayfaya değil, web sitenizin diğer alt sayfalarına da backlink almanız gerekir.
     
  • İnternette sağlanan backlink kaynaklarının çeşitlerini çeşitlendirmek gerekmektedir. Bu noktada, zaman zaman video geri bağlantıları, PDF\\\’ler, blog geri bağlantıları vb. gibi varyasyonlara başvurmalısınız.
     

Backlink Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

  • Backlink alınan sayfanın güncel ve özgün içeriğe sahip olması çok önemli bir kriterdir. Domain Authority ve Mozrank Value, bir web sitesinin Google gözündeki değerini çok önemli bir şekilde gösterir. Geri bağlantı alabileceğiniz web siteleri hakkında faydalı bilgiler almak için Mozbar\\\’ı indirin ve tarayıcınıza ekleyin. Bu şekilde, faydalı geri bağlantılar oluşturmak için iyi ve kaliteli bir web sitesi bulabilirsiniz.

Bu tip backlink yapımında nelere dikkat etmeniz gerektiğine azami dikkat göstererek oldukça başarılı site dışı SEO çalışmaları gerçekleştirebilirsiniz. Aynı zamanda, SEO aracı Majestic, geri bağlantı almak istediğiniz web sitelerini sıralamak için kullanabileceğiniz bir diğer önemli analiz aracıdır. Güvenilir backlink kaynakları bulmak için kategori bazında derecelendirilen TrustFLow ve CitationFlow gibi alternatif web sitelerini kullanabilirsiniz.

 

Backlink Alırken Yapılan Hatalar

Backlink alırken en sık yapılan hata ne yapacağını şaşırmaktır. Rakiplerinizin kaynağını bulamazsanız, geri bağlantılar oluşturmak için zaman kaybedersiniz, bu nedenle bir rakip analizi yapmak iyi bir fikirdir. En yaygın hata, bağlantı edinme içeriğinin sosyal medyada hiç kullanılmamış olmasıdır. Sosyal medyada aktif linkler kullanmanız gerekiyor. Bir geri bağlantı satın alırken göz önünde bulundurulması gereken bir şey, onu zaman içinde genişletmek ve doğal olarak inşa etmektir.

By admin