21. yy’ın en önemli teknoloji firmalarında olan Apple bugüne kadar ürettiği onlarca ürünle dünyaya ve teknolojiye çok şey kazandırdı. İşe ilk olarak kişisel bilgisayarlar üretmekle başlayan daha sonra İpod mp3 playerler ile ün salan firma ürettiği akıllı telefonlar ile teknolojide zirveye oturmuş durumda.

Kaliteli, sağlam, estetik, kullanışlı olan İphone akıllı telefonlar bugüne kadar milyonlarca kişi tarafında çok sevildi. İphone olan sevgi o kadar çok büyüdü ki kullanıcılar her yıl çıkacak olan yeni model İphone telefonunu büyük bir çılgınlıkla bekledi. Apple’nin kazandığı bu büyük sevgi ve prestij geçtiğimiz günlerde yapılan bir açıklama sekteye uğradı.

Firma Ekim 2009 – Eylül 2012 arası üretilen İphone 3GS, 4, 4S modelleri ile birlikte verilen Apple 5W Avrupa USB şarj makinesi aşırı ısınabileceği için ve risk oluşturma ihtimali nedeniyle toplatma kararı aldı. Apple firması bu sorunla uğraşırken yazılım alanın da en büyük rakibi olan Android ise yeni bir güncellemeyi kullanıcılarına tanıttı.

İlk olarak Google ürünü olan Nexus cihazlarda kullanılan yeni Android 4.4.3 güncellemesi kullanıcıların deneyimine sunuldu. Bu yeni güncelleme şimdilik sınırlı olarak kullanıcılara sunulsa da ilerleyen günlerde akıllı telefonlar ve tabletler de kullanılmak üzere teknoloji firmalarının yeni ürünleriyle birlikte sunulacak.

Teknoloji tutkunları için heyecan verici bu gelişmelerin çok daha fazlası donanım günlüğü üzerinden takipçilere sunuluyor. Teknoloji dünyasında yaşanan en güncel gelişmeler, programlar, yazılımlar, güncellemeler gibi pek çok konuyu buradan takip edebilirsiniz.

By admin